Warmtepomp

Duurzaam verwarmen en koelen met een warmtepomp

Maximaal comfort met respect voor het milieu? Met onze warmtepompen realiseren we duurzame verwarming in jouw woning. Ideaal voor goed geïsoleerde nieuwbouw of in een renovatieproject, met aandacht voor isolatie en luchtdichtheid van het gebouw.

Een warmtepomp onttrekt de warmte uit de lucht of uit de bodem en gebruikt die om water op te warmen. Tijdens de zomer onttrekt ze de warmte uit de woning en geeft ze terug af aan de bodem of de buitenlucht. Indien nodig installeren we uiteraard ook graag je vloerverwarming of lage-temperatuurconvectoren.

We bieden diverse types warmtepompen:

  • lucht-water
  • geothermisch
  • lucht-lucht = airco
Lucht-water

Lucht-water

Een lucht-water warmtepomp heeft een binnen- en een buitenunit. Het lijkt op een airco, maar is iets groter. Voor dit type zijn geen boringen nodig, wat de kostprijs aanzienlijk verlaagt. Op hete dagen kan het toestel ook actief koelen.

Geothermie

Een geothermische warmtepomp haalt zijn energie uit de bodem. Met Vaillant als huismerk gaan we steeds voor de beste kwaliteit. Er zijn twee opties voor geothermische warmtepompen, elk met hun eigen voordeel. Op basis van jouw woonproject bieden we de meest geschikte oplossing.

Verticale boringen nemen niet veel grondoppervlak in beslag. Reken wel op een kost van ongeveer 1.000 euro per kW voor de aanleg. Horizontale captatienetten vragen dan weer meer ruimte, maar zijn goedkoper in uitvoering.

Wooncomfort met een groen karakter? We staan voor je klaar.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer onze experts.