Warmtepomp bedrijven

Een warmtepomp voor duurzame ondernemers

De keuze voor een warmtepomp is een ferme boost voor de energiehuishouding binnen je bedrijf. We realiseren duurzame verwarming op maat van je gebouw. Zowel voor nieuwbouw als binnen een renovatieproject.

Energie uit de omgeving gebruiken om water op te warmen. Dat is precies wat een warmtepomp doet. Omgekeerd gebruikt ze in de zomer de koelte uit de lucht of de bodem om de temperatuur binnenshuis te doen dalen. TSVB staat met plezier ook in voor de plaatsing van je vloerverwarming of lage-temperatuurconvectoren.

Drie soorten warmtepomp

Jarenlange ervaring en een integrale aanpak betekent ook een uitgebreid aanbod. We installeren warmtepompen van het type

  • lucht-water
  • lucht-lucht = airco
  • geothermische warmtepompen
Lucht-water

Lucht-water

Een lucht-water warmtepomp heeft een binnen- en een buitenunit. Het lijkt op een airco, maar is iets groter. Voor dit type zijn geen boringen nodig, wat de kostprijs aanzienlijk verlaagt. Op hete dagen kan het toestel ook actief koelen.

Geothermie

Een geothermische warmtepomp haalt zijn energie uit het bodemwater. Met Vaillant als huismerk gaan we steeds voor de beste kwaliteit. Er zijn twee opties voor geothermische warmtepompen, elk met hun eigen voordeel. Op basis van jouw woonproject bieden we de meest geschikte oplossing.

Verticale boringen nemen niet veel grondoppervlak in beslag. Reken wel op een kost van ongeveer 1.000 euro per kW voor de aanleg. Horizontale captatienetten vragen dan weer meer ruimte, maar zijn goedkoper in uitvoering.

Duurzaam ondernemen? Contacteer ons voor je warmtepomp.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer onze experts.